Skip to content

Productdetails

Spekplaten

Spekplaten op maat

Spekplaten, rugspek van 2 tot 2,5 mm dik, bewijzen zowel decoratief als functioneel hun dienst. Enkele populaire toepassingen waarvoor u de spekplaten op maat kunt gebruiken: tournedos, brochettes, paté’s, terrines of filet de sax.

Helemaal handig zijn onze spekplaten op maat. Wij snijden uw spekplaten op de gewenste afmeting. Zo bespaart u dubbel: er is geen restafval en u spaart op de handelingkosten.

Uitgelegde spekplaten

Uitgelegde spekplaten zijn uitgelegd op een plastic folie. Dit biedt vele voordelen. De uitgelegde spekplaten zijn precies op uw maat gesneden en zorgen voor een verfijnde afwerking van uw diverse vormen leverkaas, terrines, blocpaté’s, pasteibeleg…

Bovendien is uw besparing bij de op-maat-gesneden uitgelegde spekplaten dubbel: er is geen restafval en u bespaart op de loonkost bij het mooi afwerken van uw blocpaté’s. Ook uw leverkaasvormen afwerken gaat heel makkelijk met uitgelegde spekplaten.

Spek op rol

Spek op rol is een spekplaat van ongeveer 2 millimeter dik. De spekplaat is op rol gewikkeld met een plastic en collageenfolie. De collageen vermijdt uitdroging. Onze spek op rol is uitstekend geschikt voor de productie van Filet de Saxe.

De grote rol betekent ook een grote besparing. De handige verpakking laat toe dat u er snel mee kunt werken -dat spaart heel wat tijd uit- en bovendien hebt u geen snijverlies.

Zwoerdplaten

Deze zwoerdplaten geven uw vleesproducten een natuurlijk uitzicht. Ze zijn uitstekend geschikt voor industriële productie van hammen.

Het gebruik van de zwoerdplaten is heel rendabel.

  • U spaart handlingkosten uit.
  • Uw eindproduct ziet er heel natuurlijk uit. Bewerkte hammen of schouders belegd met zwoerdplaat is niet te onderscheiden van een echte ham of schouder met oorspronkelijk zwoerd.

Rugspek

Dhagrameat, specialist van het varkensrugspek 
Er bestaan vele soorten spek, buikspek, nekspek, rugspek… Dhagrameat is de specialist van het rugspek. Ontzwoerd varkensrugspek is de ideale grondstof voor diverse soorten kook- en drogeworst. Er zijn verschillende origines en kwaliteiten beschikbaar volgens uw behoeften. Zo hebben we Belgisch en Italiaans rugspek. Die laatste is onder meer uitstekend geschikt voor de bereiding van drogeworst-salami.

Snijlingen

Speksnijlingen
zijn de snippers van de op maat gesneden spekplaten. Deze snijlingen zijn ideaal om te verwerken in kookworst. Snijlingen zijn ook een vast ingrediënt in witte pens, kookworst, boterhamworst, jachtworst, hamworst, fijne rookworst, frankfurter worst en gekookte paardenworst.

Zwoerd

Zwoerd
is de varkenshuid, de buitenste laag van het varkensspek. Het zwoerd dat Dhagrameat gebruikt is ontvet en van goede kwaliteit. Bovendien hebt u de keuze tussen zwoerd van Belgische origine of zwoerd van Italiaanse oorsprong.

Spekreepjes en spekblokjes

Spekreepjes en spekblokjes 
zijn zowel decoratief als functioneel. De spekreepjes zijn ideaal voor uw leverbereidingen terwijl spekblokjes zorgen voor extra smaak en textuur. Onze spekblokjes en spekreepjes zijn zuiver, ze zijn ontdaan van zwoerd. Bovendien snijden we de blokjes en reepjes spek precies op uw maat. De standaardafmeting van onze blokjes is 6×6 millimeter. Andere afmetingen op aanvraag. > Contacteer ons vrijblijvend voor meer info over onze spekblokjes en spekreepjes.

nl_NLDutch